top of page

Tzatziki met komkommer en extra vierge olijfolie

Bijgewerkt op: 10 nov

Tzatziki dip van Griekse yoghurt, komkommer en knoflook in een kom, met een straaltje Oleef Néos olijfolie eroverheen en verse dille bovenop.

Fris, romig en onweerstaanbaar bij elk mediterraan gerecht.

Deze klassieke Griekse tzatziki is het perfecte bijgerecht voor warme dagen. De romige Griekse yoghurt combineert met knapperige komkommer en knoflook tot een frisse, kruidige dip. De finishing touch komt van Oleef Néos extra vierge olijfolie, die zorgt voor die fruitige, peperige kick die het geheel tot leven brengt.


Voor: 6–8 personen als bijgerecht


Ingrediënten

  • 1 kg Griekse yoghurt

  • 2 kleine komkommers (bij voorkeur Libanese), geraspt

  • 1 tl Oleef Néos extra vierge olijfolie

  • 3 teentjes knoflook, geperst

  • Zout en peper naar smaak

  • Optioneel: een snufje verse dille en een scheutje witte wijnazijn


Bereiding

  1. Leg een zeef boven een kom en bekleed met een schone doek. Voeg de yoghurt toe en laat 2–3 uur uitlekken in de koelkast (langer = romiger).

  2. Rasp de komkommers, wikkel ze in een doek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

  3. Meng in een kom de uitgelekte yoghurt, komkommer, Oleef Néos, knoflook, zout en peper.

  4. Proef en breng op smaak met eventueel extra zout, dille of azijn.


Serveer met

Warme pitabroodjes of bij spanakopita — met een extra druppel Oleef Néos bovenop.



Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe

Vers van de pers, dat proef je!

Eén olijfolie om te drizzelen én sizzelen. Fruitig, delicaat, zonder overheersende smaak.

Oleef messara. De alleskunner, voor het hele gezin!

Oleef Messara (2).png
bottom of page