Tzatziki met komkommer en extra vierge olijfolie
- Rianne Konings
- 5 nov
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 10 nov

Fris, romig en onweerstaanbaar bij elk mediterraan gerecht.
Deze klassieke Griekse tzatziki is het perfecte bijgerecht voor warme dagen. De romige Griekse yoghurt combineert met knapperige komkommer en knoflook tot een frisse, kruidige dip. De finishing touch komt van Oleef Néos extra vierge olijfolie, die zorgt voor die fruitige, peperige kick die het geheel tot leven brengt.
Voor: 6–8 personen als bijgerecht
Ingrediënten
1 kg Griekse yoghurt
2 kleine komkommers (bij voorkeur Libanese), geraspt
1 tl Oleef Néos extra vierge olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje verse dille en een scheutje witte wijnazijn
Bereiding
Leg een zeef boven een kom en bekleed met een schone doek. Voeg de yoghurt toe en laat 2–3 uur uitlekken in de koelkast (langer = romiger).
Rasp de komkommers, wikkel ze in een doek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Meng in een kom de uitgelekte yoghurt, komkommer, Oleef Néos, knoflook, zout en peper.
Proef en breng op smaak met eventueel extra zout, dille of azijn.
Serveer met
Warme pitabroodjes of bij spanakopita — met een extra druppel Oleef Néos bovenop.



.png)
Opmerkingen